Proteinová instantní formule s vysokým obsahem bílkovin rostlinného původu. Základ Diamond VEGAN Proteinu tvoří výběrový hrachový izolát a dýňový koncentrát v poměru 80:20 (zdroj Kanada) s garancí vysoké kvality, jasného původu zdrojových surovin a naprosté čistoty z pohledu genetické modifikace.
Jak už je naším zvykem, tak i při vývoji tohoto ryze veganského proteinu, byl hlavním cílem naprosto čistý a kvalitní rostlinný protein, a to opět bez zbytečných dochucovadel, zahušťovadel, barviv apod. Vysoký důraz byl kladen na kvalitu a čistotu vstupních surovin proteinu, u rostlinných proteinů je vysoké riziko genetické modifikace a „šlechtění“ původních rostlin, proto následoval dlouhý a důsledný výběr producenta – v našem případě hrachu a dýně. Díky transparentnosti výroby a preciznímu důrazu na nulovou toleranci jakékoliv genetické úpravy rostlin padl výběr na kanadskou společnost AGT. V případě většinově zastoupeného hrachového proteinu byl použit velmi kvalitní 85% procentní izolát, v případě dyňového proteinu potom koncentrát v poměru 80:20. Obsah bílkovin se v závislosti na příchuti pohybuje v rozmezí 71% u příchutě jahoda, až po 78% bílkovin u příchutě pistácie. Čokoláda má podíl bílkovin 77%. U příchutě jahody jsme použili k dochucení přírodní jahodovou složku, proto je přirozeně u této příchutě nižší podíl bílkovin a naopak vyšší podíl sacharidů.
Diamond VEGAN Protein je navíc obohacen o vitamíny řady B, C a D3 (25 % RHP) v každé dávce. Samozřejmostí jsou i trávicí enzymy Opti-7-Digest™ a probiotika britské společnosti Lactospore® (Bacillus Coagulans). Je přirozeně bohatý na aminokyseliny BCAA a přispívá k udržení, růstu a regeneraci svalové hmoty.
Použité zdroje těchto rostlinných bílkovin lze vysledovat až k původnímu zdroji a produkci. Díky tomu si můžete být jisti maximální kvalitou a čistotou Diamond VEGAN Proteinu.
Ti, kdo nás znají, tak už ví.... Stévie nebo sukraloza aneb, čím jsme Diamond VEGAN Protein vlastně doslazovali?
Stejně jako Diamond Whey Protein, Diamond Protein BLEND, tak i Diamond VEGAN Protein je oproti jiným konkurenčním proteinům minimálně doslazovaný, nicméně protein zcela bez sladidel je pro většinu populace nekonzumovatelný, takže i zde nakonec vyhrála volba "od každého něco". Pokud by se jednalo o možnost slazení stévií tedy rostlinou Stevia Rebaudiana, která není v současné době legislativou povolena, tak by volba byla jasná, protože ale současná legislativa tuto variantu nepovoluje a povoluje používat jako sladidlo pouze tzv. Steviolglykosidy, které jsou získávány fyzikálně-chemickým procesem z rostliny Stevia rebaudiana, tedy opět umělým procesem, rozhodli jsme se Diamond Whey Protein osladit oběma těmito sladidly napůl (mnoho výrobců označuje u svých výrobků, že jsou slazeny Stévií a tedy čistě "přírodně", jedná se pouze o marketingový trik, veškeré takto označené produkty nejsou slazeny Stévií, vždy se jedná o tzv. Steviolglykosidy).
Proč tedy i sukraloza? Stévie resp. Steviolglykosidy mají jednu neoddiskutovatelnou vlastnost a to je pro mnohé typická pachuť, která negativně ovlivňuje chuť celkového produktu. Sukraloza je v dnešní době snad nejprobádanější sladidlo vůbec, proto má tolik zastánců i odpůrců, nutno ale říci, že žádná ze studií neprokazuje její negativní vliv na lidský organismus a už vůbec ne v množství, která jsou povolena pro lidskou spotřebu. A i když chuť pro nás nebyla tím hlavním aspektem při vytváření tohoto proteinu, rozhodli jsme se jít zlatou střední cestou.
Množství v dóze: 1000g